ZADANIE 2 – klasa 5 – 23.03-27.03.2020

W razie pytań proszę o kontakt e-mail: krystian.puczynski@gmail.com lub przez e-dziennik. Można mnie znaleźć również na FB.

Zadanie 2

Zachęcam Cię do spróbowania swoich sił w kolejnym zadaniu:

Tym zadaniem zajmij się w drugim tygodniu czyli od 23.03 do 30.03.2020

Cel.: Doskonalę umiejętności w tworzeniu prezentacji multimedialnej, a także potrafię wyszukiwać konkretne informacje w sieci.

Twoim drugim zadaniem związanym z prezentacjami będzie wykonanie prezentacji – charakterystyki jednej z narodowych kuchni (np. włoskiej, amerykańskiej, polskiej, francuskiej, chińskiej). W prezentacji przedstaw czym ta kuchnia się wyróżnia. Na kolejnych slajdach przedstaw główne dania, potrawy charakterystyczne dla danego regionu. Zaczynamy oczywiście od slajdu tytułowego. Jako tytuł przyjmij np. “KUCHNIA WŁOSKA”. Wykorzystajcie do tego celu internet, książki kucharskie i własne doświadczenia :-).

Kryteria pracy:

  • slajd tytułowy
  • Gdy przedstawiasz potrawę, zamieść jej zdjęcie.
  • minimum 10 slajdów (licząc tytułowy i końcowy)
  • na ostatnim slajdzie przedstaw źródła z których korzystałeś (np. strony internetowe, tytuły książek)
  • pamiętaj technicznej stronie prezentacji: przejścia pomiędzy slajdami, szablon

Pracę możesz wykonać w jednym z programów: PowerPoint, Impress, PREZI.

 

Gotową prezentację zapisz na swoim komputerze! Następnie wyślij do mnie pracę. Najlepiej przez ClassRoom lub jeszcze w tym tygodniu dopuszczalne jest wysłanie na pocztę e-mail. (W tytule wpisz: “Prezentacja 2 – imię i nazwisko”)

Adres e-mail już Wam znany: krystian.puczynski@gmail.com

W razie pytań proszę o kontakt e-mail: krystekpuczynski@gmail.com, ClassRoom lub przez e-dziennik.

Miłej podróży kulinarnej. Powodzenia!

Skip to content